Yiyecek ve İçecek Hazırlama
• Fritözden filtreleri ve kapağı çıkarın (modele özel talimatlara bakın). Kapak sıcak sabunlu suyla yıkanabilir ve sonra iyice kurulanmalıdır. Bazı kapaklar bulaşık makinesinde yıkanabilir (modele özel talimatlara bakın).
• Filtreyi değiştirin. (modele özel talimatlara ve değiştirme aralıklarına bakın).
• Çıkarılabilir kap (seçili modellerde) sıcak sabunlu suyla yıkanmalı ve iyice kurulanmalıdır. Kabı bulaşık makinesinde de yıkayabilirsiniz. Aşındırıcı kullanmayın. Bir filtre sistemine sahipse valfi temizlemeyi de unutmayın.
• Sabit kapların yağ kalıntılarını mümkün olan en iyi şekilde temizlemek için kağıt havlu ile silinmesi gerekir. Kabı yarıya kadar ılık su ve bulaşık deterjanı ile doldurun (Fritözü, kordonu veya fişi asla suyun içine sokmayın) ve yumuşak bir sünger ile temizleyin. Suyun cihazın dışına taşmadığından veya ısıtma parçası ile temas etmediğinden emin olun.
• Suyu dökün ve yalnızca içini durulayın, iyice kurulayın.
• Fritözünüzün dışını nemli bir sünger ve sabun ile silebilirsiniz. Bunun her kullanımdan sonra yapılması tavsiye edilir.
b) Köpük filtreler 20 kızartmadan sonra değiştirilmelidir.
c) Balık kızartıyorsanız, ayrı bir filtre kullanmanızı ve kullanımdan sonra yağı değiştirmenizi tavsiye ederiz. Bazı filtreleri yıkayabilirsiniz. Kılavuzdaki talimatlara bakın.
Katı bitkisel yağ kullanacaksanız:
• Fritöze koymadan önce yağı parçalara bölün ve bir kapta eritin (150°C).
• Katı yağı asla direkt olarak fritöz kabında eritmeyin.
Özellikle fritöz sepetine yağ koymayın.
b) Dış yüzey soğuk kalır.
c) Kapak tek dokunuşla açılır.
d) Özellikle semi pro modelleri, aşırı ısınma (kuru ısınma) durumunda devreye giren ve yeniden etkinleşebilen bir termik sınırlandırıcıya sahiptir. Cihazınız çalışmıyorsa, bu sınırlandırıcının etkin durumda olup olmadığını kontrol edin.
Fritözü asla kızartma yağı veya yemeklik yağ olmadan kullanmayın.
- Havluyla kurulayın, sonra 8 dakika sepette pişirin, çıkarın ve fritözün sıcaklığının artmasını bekleyin, sonra da pişmiş kızartmalarla dolu sepeti iyice kızarmaları için iki ya da üç dakika daha pişirin.
• Donmuş patates kızartması yaparken asla torbanın içeriğini doğrudan kızgın yağın içindeki sepete dökmeyin, önce mümkün olduğu kadar buz parçalarını çıkarın ve bir havlu üzerinde biraz kurutun.
• Başka yiyeceklerin eşit şekilde pişmesi için çok büyük olmayan parçalar halinde ve aynı büyüklükte kesin.
• İçine düşmesini önlemek için kızartmaya fritözden uzak bir yerde tuz ya da baharat ekleyin.
Yağda çok fazla su bulunduğunda su kaynamaya başlar ve yağın dışarı sıçramasına sebep olur.
Gıdayı (özellikle donmuş gıdayı) doğrudan sepete veya fritöze atmayın, çünkü buz yağa su karışmasına neden olur.
Kullanımdan sonra kızartma sepetini kapakla örtmeyin, çünkü bu fritöz içinde buğulanmaya neden olabilir.
Kapaktaki buğunun fritöz içine damlamasına izin vermeyin.
Fritözü asla dışarıda saklamayın veya kullanmayın çünkü bu buğulanmaya neden olur.
Bu patlama seslerini duyduğunuz anda lütfen yağı değiştirin. Yağı değiştirmezseniz sıçramaya başlayabilir.
Filtreyi düzenli olarak değiştirin ve temizleyin (*modele göre): Bunu yapmazsanız filtreniz tıkanır ve kullanım sırasında suyun boşalmasına engel olur.
Fritözünüzü talimatlarda verilen kullanım tedbirlerini dikkate alarak düzenli aralıklarla temizleyin.
• Taban ünitesindeki RESET (SIFIRLA) işlevini kullanın.
‒ Geleneksel soğutma duvarlı fritözlerde bir RESET (SIFIRLA) işlevi bulunmamaktadır. Lütfen ürününüzü yetkili bir tamir servis merkezine götürün.
• Çıkarılabilen kapaklar için, mandalın düzgün şekilde kapatıldığından emin olun.
Conta zarar görmüş olabilir.
Yenisiyle değiştirmek için bir Yetkili Servis Merkeziyle iletişim kurun.
• Piyasadaki 8° beyaz sirkeden kullanın:
- Su ısıtıcısını 1/2 litre sirkeyle doldurun,
- Kireci sökmesi için 1 saat ısıtmadan bekletin.
• Sitrik asit:
- 1/2 litre su kaynatın,
- 25g sitrik asit ekleyin ve kireci sökmesi için 15 dk. bekleyin.
• Plastik su ısıtıcılarının kirecini çözmek için önerilen bir kireç çözücü: üreticinin talimatlarına uyun.
Su ısıtıcınızı boşaltın ve 5 veya 6 kez çalkalayın.
Gerekirse işlemi bir daha baştan uygulayın.
Filtrenizin kirecini temizlemek için (modele göre):
• Filtreyi beyaz sirkede veya seyreltilmiş sitrik asitte bekletin.
• Tavsiye edilenden başka bir kireç sökme yöntemi uygulamayın.
Kullanımdan sonra:
Fazla suyu her zaman su ısıtıcınızdan boşaltın.
Bakım:
Ayda bir ya da sert suyu olan bir bölgede yaşıyorsanız daha sık düzenli olarak kireci temizleyin.
• Cihaz çalışırken, her zaman dikkatli olun. Ağzından çıkan buhar çok sıcaktır, dikkat edin.
• Paslanmaz çelik su ısıtıcısının gövdesinin çalışma sırasında çok sıcak olduğundan dikkatli olun. Cihazın tutma yerinden başka yerine dokunmayın.
• Cihazla oynamadıklarından emin olmak için, çocukların gözetim altında tutulması tavsiye edilir.
• Güç kablosu zarar görmüşse tehlikeden kaçınmak için üretici firma, satış sonrası servis veya bu niteliklere sahip bir kişi tarafından değiştirilmelidir.
Ekmek mayası çeşitli şekillerde olur: küçük küpler şeklinde taze, kurutulmuş ama ıslatınca tekrar etkin olan (ekmek ya da taze ürün bölümleri), ancak isterseniz kendiniz fırından taze maya da alabilirsiniz. Taze ya da kullanıma hazır kuru şekillerinde, maya ekmek makinesinin içine diğer malzemelerle beraber doğrudan olarak koyulmalıdır. Taze mayayı, daha kolay erimesi için parmaklarınızla parçalamayı unutmayın. Yalnızca kuru mayanın (granül halde) biraz ılık suyla karıştırılması gerekmektedir. 35°C'ye yakın bir sıcaklık seçin, daha az olursa iyi kabarmaz, daha çok olursa kabarma gücünü kaybeder. Belirtilen miktarlara uyun ve taze maya kullanıyorsanız miktarları çarpmayı unutmayın (kuru ve yaş maya arasındaki miktar/ağırlık denkliklerine bakın).
Kuru maya (tatlı kaşığı) | Taze maya (g) |
1 | 9 |
1,5 | 13 |
2 | 18 |
2,5 | 22 |
3 | 25 |
3,5 | 31 |
4 | 36 |
4,5 | 40 |
5 | 45 |
Tüm malzemeler dikkatlice tartılmış olmalıdır. Sıvıları ölçek kabını kullanarak ölçün. Bir tarafında tatlı kaşığı bir tarafında yemek kaşığı ölçmeye yarayan iki taraflı kepçeyi kullanın. Unu mutfak terazisi kullanarak tartın. Yanlış ölçümler kötü sonuçlara yol açar.
Kabarırken hamura zarar vermemek için, tüm malzemeleri başlangıçta tanka koyup kullanım sırasında (aksi belirtilmemişse) kapağı açmamanızı tavsiye ederiz. Tariflerde belirtilen malzeme sırası ve miktarlarına uyun. Önce sıvılar sonra katılar koyulur. Mayanın sıvı ya da tuzla temas etmemesi gerekir.
TAKİP EDİLMESİ GEREKEN GENEL SIRA:
• Sıvılar (tereyağı, sıvı yağ, yumurta, su, süt)
• Tuz
• Şeker
• Unun ilk yarısı
• Süt tozu
• Belli katı malzemeler
• Unun ikinci yarısı
• Maya
• Islatılmak üzere kuru maya (35 °C civarında biraz ılık su)
• Ya da kullanıma hazır kuru maya.
Maya paketi açıldıktan sonra en fazla 48 saat içinde kullanılmalıdır. Taze maya kullanıyorsanız, kuru maya için belirtilen ağırlığı 3'le çarpın. Kullanım kılavuzunuzda daha ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz.
Yanlış programı seçmiş olabilirsiniz.
Ekmek yapmak sıcaklık ve neme yüksek derecede duyarlıdır. En iyi sonuç için, işlemin toplam sıcaklığını (su sıcaklığı + un sıcaklığı + oda sıcaklığı) 60°C'de tutmanızı tavsiye ederiz.
• Ertelemeli çalıştırmaya programlamış olabilirsiniz.
• Ön ısıtmalı bir programdır.
1- Yarım litre suyla inceltilmiş kireç çözücü veya yarım litre suya eklediğiniz 25cl elma sirkesi kullanın.
2- Çözeltiyi su tankına boşaltın (kahve kullanmadan),
3- Kahve hazırlama çevrimini başlatın (kahve kullanmadan). 2 dakika sonra çevrimi manüel olarak durdurun. Kahve makinesini o durumda bir saat bekletin,
4- Çevrimi tamamlamak için kahve makinesini tekrar çalıştırın,
5- Durulamak için makineyi 2 çevrim kahve kullanmaksızın sadece suyla çalıştırın.
Gerekirse tüm kireç çözme adımlarını (1 - 5) tekrarlayın.
Karafı asla bir bulaşık fırçası veya başka bir nesne yardımıyla temizlemeyin, çünkü bu bardağın patlamasına neden olabilecek ince çatlaklar oluşturabilir. Fırçalanmış çelik yalıtımlı bir karaf, içi dahil olmak üzere bir bulaşık fırçası veya benzer bir nesneyle kolayca temizlenebilir.
Aksi halde yarım litre ılık suyla seyreltilmiş 2 yemek kaşığı tartarik veya sitrik asit kullanabilirsiniz (ikisi de eczanelerde ve ilaç dükkanlarında satılır); bu karışımı su tankına dökün.
Günlük ortalama 4 kupa kullanım için ve suyun sert olması durumunda makinenize en az 3 ayda bir kireç sökme uygulamanızı tavsiye ederiz.
Suyun çok sert olduğu bir bölgede yaşıyorsanız daha sık kireç sökme işlemi yapmak isteyebilirsiniz.
Bu 15 bar'lık bir basınç (yalnızca espresso makineleri tarafından elde edilir), 90-92°C'ye ısıtılmış su re ince öğütülüp ölçülmüş kahve (fincan başına 7 g) gerektirir.
Claris kartuş kullanıyorsanız su sertliği seviyesini 0'a ayarlayın.
Buhar nozulu destek borusunun deliğindeki tıkanıklığı bir iğne ile açın.
Claris kartuşunu çıkarın.
Elde edilen kahve kalitesi daha da iyi olacaktır.
Tankı durulayın ve gerekiyorsa kirecini giderin.
Bu, su çıkışındaki tıkanmayı ve hijyen problemlerini önleyebilir.
• Sabit filtre kullanıyorsanız aynı zamanda kağıt filtre kullanmayın.
• Belirli kağıt filtrelerde (tam aromalı kahve elde edebilmek için) suyun filtreden geçişi uzayabilir ve bu sebepten dolayı su filtreden taşabilir.
Standart kare kesilmiş ekmek. Bayat ekmeğin taze ekmekten daha hızlı kızardığını unutmayın. Cihazınızın modeline bağlı olarak, donmuş ekmeğin kızarması daha uzun sürer. Ekmek kızartma makinenizde, donmuş ekmeği kızartmak için bir düğme bulunacaktır.
Defrost düğmesi ekmeğinizin buzunu çözmeyi sağlar ve otomatik olarak tostun pişmesi için ek zaman sağlar.
Ekmek kızartma makinesindeki Reheat fonksiyonu, soğuyan ekmeği yakmadan ısıtabilmek için otomatik olarak kızartma süresini yaklaşık 30 saniye kadar kısaltır.
Kaldıraç yalnızca ekmek kızartma makinesi ana fiş çıkışından açıldığında aşağı iner. Sorun hala devam ediyorsa ekmek kızartma makinesinin fişini çekin, lavabonun üstünde ters çevirin ve mekanizmayı tıkayan büyük ekmek parçalarını temizleyin. Sorun halen devam ediyorsa, ekmek kızartma makinenizi yetkili bir servise götürün.
Hayır ekmek kızartma makinelerimiz tost poşeti için uygun değildir.
Etrafında yeterince boşluk olan bir alanda alev alabilecek malzemelerden uzak şekilde (perde, çöp kutusu, elektrik prizi vb.) kullanılmalı, asla çalışır halde bırakılmamalıdır.
Marketlerde bulunan neredeyse her tür ekmeği kızartabilirsiniz. Kuru ekmeğin taze ekmekten daha çabuk kızardığını unutmayın. Donmuş ekmekler daha yavaş kızarır. Ayarlanabilir termostat ile kızartma düzeyini damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Cihazın içinde bir ekmek dilimi kalırsa, fişten çekin ve soğumaya bırakın. Daha sonra, hiçbir yanma riski olmadan dilimi çıkarabilirsiniz.
Temizlemeden, bakımını yapmadan ya da kaldırmadan önce, ekmek kızartma makinesini fişten çekin ve soğumaya bırakın. Ekmek kızartma makinesinin dışını ve güç kablosunu temizlemek için, yumuşak bir bez ya da hafif nemli sünger ve deterjan kullanın, sonra her yerini kurulayın. Kırıntı tepsisini temizlemek için, çıkarın ve nemli bir bezle silin. Bulaşık makinesine koymayın. Ekmek kızartma makinesini korumak için, asla sert deterjanlar, metal araçlar ya da aşındırıcı sünger kullanmayın. ASLA ısıtma ünitesine dokunmayın.
Ekmeğin içindeki nem farkları kızarma süresinin ve yoğunluğunun ayarlanmasını gerektirir. Kuru ekmek düşük ayarda kızartılmalı, taze ekmek ise yüksek ayarda kızartılmalıdır. İngiliz keki gibi üstü pürüzlü ekmek çeşitleri daha yoğun bir kızartma gerektirebilir.
Tahıllar için evet.
Kuru meyve içeren ekmek için hayır, çünkü kızartmak ekmeğe kötü bir tat verir, meyveleri köze çevirebilir ve malzemenin zarar görmesine yol açabilir.
Şekerle kaplı ya da üstü şekerli ürünleri ısıtmayı ya da kızartmayı tavsiye etmiyoruz.
Evet. Tüm tost makinelerimizde bulunan otomatik ortalama fonksiyonu, yeni modellerimizde bulunan ekstra derin ve geniş bölmeler sayesinde, kalın ve ince ekmek dilimleri yapışmadan ve kolayca kızartılabilir ve ısıtılabilir.
Kızartılmış ve soğumuş bir ekmek dilimini atmanız gerekmiyor; ısıtma fonksiyonunu kullanabilirsiniz.
Hayır. Cihazın içine veya ısıtma levhası üzerine asla alüminyum folyo, kağıt, kase, tabak vb. gereçler koymayın.
Cihazların küçük boy eklemelere özel bir tasarımı olması şartıyla, evet. Dikkatli olun, tost makinesi yalnızca 2 veya 3 ekmek alabilir. Daha fazla sayıda ekmek koyarsanız aşırı ısınmaya sebebiyet verebilirsiniz.
İki bölmeli bir ekmek kızartma makinesinde bir tek dilim kızartılması eşitsizliklere neden olabilir.
Hayır. Güvenlik nedeniyle cihazın aynı anda sadece bir fonksiyon için - ısıtma veya kızartma - kullanılması mümkün olabilmektedir.
Cihazı kapatın ve soğumaya bırakın. Ekmeği çıkarmaya çalışmadan önce cihazın fişini prizden çıkarın. Daha sonra, sıcak bir parçaya dokunma riski olmadan dilimi çıkarabilirsiniz. Ekmek kızartma makinesi çalışır halde iken, asla başından ayrılmamanız gerektiğini unutmayın.
Kuru ekmek taze ekmekten daha hızlı kızarır. Donmuş ekmekler daha da yavaş kızarır.
Kızarma derecesi seçiciyle, kızarma seviyesini damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
İlk kullanımdan önce:
• Cihazı ambalajından çıkarın. Ambalaj, geri dönüştürülebilir malzemeden yapılmıştır ancak onaylı bir servis merkezine götürmek veya iade etmek için kullanışlı olabilir.
• Fırınınızı sabit bir zemine koyun.
• Fırının içindeki ve dışındaki tüm etiket ve korumaları çıkarın.
• Fırındaki tüm aksesuarları* çıkarın (ızgara, şiş vb.).
• Fırını ve aksesuarları nemli bir bez ile temizleyin. Dikkatli bir şekilde kurulayın.
• Sadece tutamaktan tutarak kapağı kapatın.
• Güç kablosunu topraklı prize takmadan önce tamamen açın.
• İşlev seçiciyi "fırın" konumuna getirin.
• Fırın termostatını en yüksek sıcaklığa ayarlayın.
• Pişirme süresini 15 ila 20 dakika arasına ayarlayın.
Fırın çalışmaya başlar. İlk başta biraz duman çıkabilir, bu tamamıyla normaldir ve kullanım ile birlikte ortadan kalkar.
Kapağı açmak, kapamak veya her hangi bir şekilde tutmak için litfen tutamağı kullanın.
Herhangi bir bakım veya temizlik yapmadan önce:
Cihazın dışını temizlemek için süngerle basitçe silmek yeterlidir.
Kapağı, emaye veya lake yüzeyler ile şeffaf parçaları az miktarda deterjan ve nemli bir sünger ile temizleyin.
Güçlü temizleme ürünleri (özellikle sodyum bazlı sökücüler), kazıyıcı veya aşındırıcı ped kullanmayın.
Temizliği kolaylaştırmank için fırınınız aşağıdakilerle donatılmıştır:
• Kendi kendini temizleyen duvarlar* yağlı yiyecekler pişirdikten sonra fırınınızı, termostat en yüksek sıcaklığa ayarlı ve kapağı kapalı olarak boş halde 10 dakika ısıtın.
• Izgara bileşeni katlanabilir ancak sökülemez.
• Emaye kaplı ve pürüzsüz tabanlı veya kaldırılabilen* (sökülemez) bir bileşen.
* Modele göre değişir
Yapışan yiyecekler için, yumuşak, aşındırıcı olmayan metal bir ped kullanabilirsiniz. Bileşenleri elleçlerken asla güç uygulamayın.
Tüm aksesuarlar* (raf, tepsi, çevirme şişi seti) biraz deterjanla birlikte suyla veya bulaşık makinesinde yıkanabilir.
• Et ve kümes hayvanlarını pişirme: fırın duvarlarına yağ sıçramasını en aza indirmek için yüksek kenarlı (en az 5mm) tepsiler kullanın.
• Hamur işleri için, çevrilmelerini kolaylaştırmak amacıyla yapışmaz kaplamalı tepsiler kullanın.
Et, balık, graten, sufle, hamur işleri vs. için:
• Rafı gereken yüksekliğe yerleştirin.
• İşlev seçiciyi "fırın" konumuna getirin.
• Yiyecek tepsisinin fırının içine yerleştirin ve kapağını kapatın.
• Fırın termostatını gereken sıcaklığa ayarlayın.
• Zamanlayıcıyı ayarlayın.
Fırın, programlanan süreye göre otomatik olarak ısınır ve durur. İstediğiniz zaman, zamanlayıcıyı sıfıra getirerek pişirme sürecine müdahale edebilirsiniz.
Ön ısıtma her zaman gerekli olmayabilir (tarife bağlıdır). Fırın çalışırken duvarlarının ve kapağının sıcaklığı yüksektir. Lütfen, tepsiyi doğrudan taban bileşeninin üzerine veya pürüzsüz taban yüzeyine koymamanız gerektiğini not edin.
Tüm tariflerde ızgara ve kızartma yapmak için:
• Fırınınızı ısıtın.
• Tepsinizi veya etlerinizi ızgaranın üzerine, ızgara bileşenine temas etmeden mümkün olduğu kadar yakın bir şekilde yerleştirin.
• Bir tepsiyi veya damlama tepsisini doğrudan taban elemanının üzerine, içinde biraz suyla veya ısıtmamış pürüzsüz tabana koyabilirsiniz, böylece pişirdiğiniz yiyeceklerden akabilecek yağ veya yemek sularını toplayabilirsiniz.
• Kapağı hafif açık bırakın (modele bağlı olarak).
• İşlev seçiciyi "ızgara" konumuna getirin.
• Gereken pişirme süresini zamanlayıcıyı kullanarak ayarlayın.
Fırın çalışmaya başlar. Etlerin ızgara da pişmesi için, pişirme süresinin yarısında çevrilmeleri gerekmektedir (sosis vs.)
Pişirme süresinin sonunda, eğer programlanmış pişirme süresinin sonuna gelinmişse, fırın otomatik olarak durur, eğer gelmemişse zamanlayıcıyı sıfır konumuna getirin.
Hayır. Fırınınız bir mutfak dolabı ünitesine monte edilmek için tasarlanmamıştır. En az 90°C'lik ısıya dayanıklı, sabit bir zemin üzerine yerleştirilmelidir. Fırının çevresinde, özellikle de üstünde boş alan bırakılması, önemlidir.
Evet, cihazı ilk kez kullandığınızda, biraz duman veya koku çıkması normaldir. Bu durum hızla kaybolur. İlk seferinde, fırını boş olarak (aksesuarları olmadan) çalıştırmanızı öneririz: Termostatı en yüksek konuma getirerek 15 ila 20 dakika boyunca çalıştırın.
Eğer cihazın bazı parçaları alev alırsa, yangını asla suyla söndürmeyi denemeyin. Cihazın tamamını nemli bir kumaş ile sararak alevleri havasız bırakın. Cihazı fişten çekin ve kapağını kapalı tutun.
Hiçbir koşul altında erime veya alev alma riski olan hiçbir malzemeyi fırının içine koymayın.
Hızlı bir şekilde yiyecek ısıtma ya da pişirmenize izin verir, ızgara parçası sayesinde kızarmış bir görüntü verir.
Orta ya da hızlı pişme zamanları kullandığınızda faydalı olabilecek bir püf noktası: Pişirmeyi ortasında durdurun ve yiyeceği karıştırın, daha sonra geri kalan zamanı tamamlaması için mikrodalgaya geri koyun. Bu basit çözüm sayesinde, pişirme daha eşit olur ve değişik bölgeler arasında sıcaklık farkı olmaz.
Küçük miktarlar için gerekli değildir (örneğin, bir bardak süt), ama mikrodalgada pişirilen ya da ısıtılan yiyecekler için bunu bir adet haline getirmenizi tavsiye ederiz. Bu cihazın içine sıçramaları ve lekeleri önleyecektir. Dahası, işlem hızlanır çünkü buhar daha çok tutulur. Mikrodalgalar için uygun streç film kullanabilirsiniz ama asla alüminyum folyo gibi metalik ürünler kullanmamalısınız. Ancak, ızgarayı kullanıyorsanız, yiyeceğin üzerini örtmediğinizden emin olun.
Kolay bir püf noktası vardır: Mikrodalganın içine içinde birkaç damla limon suyu olan bir kase su koyun ve kaynayana kadar ısıtın, bir dakika kaynamaya bırakın, cihaz durunca kapağı açın, içeriyi nemli bir süngerle su damlalarını almak için silin.
Gövde ve kapakta az miktarda aşındırıcı olmayan deterjanlı nemli sünger kullanın. Durulama sırasında havalandırma deliklerinden içeriye su girmediğinden emin olun.
Az miktarda aşındırıcı olmayan deterjanlı nemli sünger kullanın. Yağlı ya da kurumuş yemek lekeleri için, mikrodalgada 5 dakika boyunca 500ml su kaynatın. Buhar, lekeleri yumuşatır ve temizliği kolaylaştırır. Döner tabak, destek parçası gibi aksesuarları da yıkamayı unutmayın.
Kabınızın mikrodalgaya uygun olup olmadığını anlamak için şu testi yapın.
• Mikrodalgaya bir bardak soğuk su koyun.
• Test etmek istediğiniz kabı koyun.
• Cihazı bir dakika boyunca maksimum ayarda çalıştırın, test etmek istediğiniz kap hala soğuk ya da çok az ılık olmalıdır.
Cam tabak uygun değildir çünkü çok çabuk ısınır.
Metal kaplamalı tabaklar uygun değildir, çünkü kaplama çıkar.
Mikrodalganıza metal nesneler koyarak çalıştırmayın.
Aşağıdaki olaylar tamamen normaldir ve hiçbir risk taşımaz: Fırının içinde yoğunlaşma (buğulanma), kapak etrafında ve dış duvarlardan hava akışı, kapak ve dış duvarlar etrafında ışık yansıması, kapı çerçevesinden ya da hava deliklerinden buhar çıkması.
Metal süslemesi olan kaplar kullanmadığınızdan emin olun.
Fırın içinde çatal ya da metal parçalar unutup unutmadığınızı kontrol edin.
Tepsinizden alüminyum örtüyü kaldırdığınızdan ve dondurma poşetindeki metal bağı çıkardığınızdan emin olun.
Çocuk güvenlik kilidinin etkin olmadığından emin olun. Etkinse, etkinliğini kaldırın. (bu özellik tüm modellerde yoktur).
Bir düğmeyi zaten onayladığınızı gösteren tuş takımının normal çalışması da olabilir.
Muhtemelen ampul patlamıştır. Cihazınız hala kullanılabilir. İçindeki ampul mikrodalgalar için özel bir ampuldür, yetkili servisle iletişime geçin.
Tabloda bahsedilen pişirme süreleri referans olarak verilmiştir. Kullanılan malzemelerin ve kapların kalitesine göre değişkenlik gösterebilir. Bu yüzden, pişirme süresinin yiyeceklere ve pişirme araçlarına göre ayarlanması gerekebilir.
Buz çözme modu, fırının içindeki havayı karıştırarak yiyeceklerin çözülmesini hızlandırır (buz çözme modu aşamasında ısıtma yapılmaz).
Fırının iç aydınlatmaları sadece zamanlayıcı işlevi etkinleştirilmişse çalışır.
Yeşil ışık, gereken sıcaklığa ulaşıldığını gösterir.
Kırmızı ışık, cihazın çalıştığını gösterir.
Bileşenlerin ısıtmak için kızarmalarına gerek yoktur. Aslında, bileşenler kızarıp kızarmaması, ısıtma performansı ve bileşenin uzunluğu arasındaki dağılıma bağlıdır.
Isı, fırının üst ve alt bileşenleri tarafından üretilir. Bu geleneksel pişirme yöntemi et, balık veya puddingler gibi yiyecekleri pişirmeye uygundur.
Isı, fırının üst bileşenleri tarafından üretilir. Bu, geleneksel ızgara/barbekü yapmak için kullanıldığı gibi yemeklerin üstlerini kızartmak için de kullanılabilir.
Isı üretilir ve daha sonra, fırının her noktasında olağanüstü eşit pişirmeyi garantileyecek şekilde fırının arka tarafında yer alan bir fan vasıtasıyla fırının içinde dolaştırılır. Dolaşan hava, yiyeceğinizin her noktada eşit pişmesini sağlar.
Isı, fırının üst bileşenleri tarafından üretilir. Çevirme aksesuarı, etinizin eşit kızarması için döner.
Hamur işlerine çıtır bir doku ve aynı zamanda fevkalade eşit pişirmeyi de sağlayan bu işlev, fanlı ısı ve düşük direncini birleştirir.
Turbo işlevi tüm yiyeceklerinizi hızla pişirmenizi sağlar. ısı, üst ve alt rezizstanslarda üretilir, buna fanlı işlev de eklenir.
Hayır, fırını çalıştırmak için zamanlayıcıyı açmanız ve termostatı ayarlamanız gerekmektedir.
İstediğinizi zaman, zamanlayıcıyı sıfır konumuna getirerek pişirmeyi durdurabilirsiniz.
• Tavsiye edilen pişirme süresine uyun,
• Yüksekliği ayarlanabilir, koyu renkli metal turta kalıbını tercih edin ve toprak, seramik, porselen veya camdan yapılmış olan turta kalıplarını kullanmayın
• Doğru raf konumunda kullanın: Fanlı fırınlarda ortaya, konveksiyon fırınlarda ise tabana yerleştirin,
• Aluminyum folyo kullanmayın.
Fanlı fırınlarda cam veya topraktan yapılmış kapları kullanmaktan kaçının. Tavsiye edilen pişirme sıcaklığını düşürün, buna karşılık pişirme süresini arttırın.
Malzemeler kabın kenarına yapışırsa (jambon, soğan vb.), cihazı kapatın, fişi çekin, bir spatula yardımıyla parçaları alın ve kabın içine dağıtın. Cihazın fişini tekrar takın ve 2 ya da 3 kez daha darbeli çalıştırın. ASLA ellerinizi veya parmaklarınızı haznenin içine sokmayın ya da bıçağa yaklaştırmayın.
Sıçramalardan kaçınmak için, mikser kolunu karışımın ortasına kadar sokun ve start (başlat) tuşuna basın. Karıştırma bittikten sonra, mikser kolunu karışımın içinde çıkarmadan önce her zaman cihazı durdurun.
Mikser kolunu tencere içinde, ocakta ya da kuruyemiş (badem, fındık vb.), çiğ et* ya da buz* parçalamak için ve boş kapta kullanmayın.
* tak ve karıştır aksesuarları olan modeller için, bu tür kullanımlar mümkündür (mikser kolunuzla ilgili talimatlara bakın).
Hayır, herhangi bir müdahale yapmadan önce her zaman cihazı fişten çıkarın.
Mikser kolunuzun hafif nemli bezle silebileceğiniz motor ünitesi ve çarklar dışındaki diğer tüm parçalar ve aksesuarları bulaşık makinesinde yıkamaya uygundur.
İlk hız karıştırmaya yeni başlarken çok kullanışlıdır, yavaş hızlı olması sıçramalardan kaçınmanızı sağlar. Karışımınıza bağlı olarak adım adım hızı artırın.
Cihazı fişten çekin.
Daha kolay temizlemek için, kullandıktan hemen sonra aksesuarları durulayın.
Aksesuarları yıkayın ve kurulayın: motor ünitesi, kıyma tertibatı (indirici + kıyma başlığı)*, mikser tahrik ünitesi*, meyve suyu sıkma gövdesi* dışında bulaşık makinesinde ya da musluk altında yıkanabilirler (*modele göre).
Bunları nemli bir süngerle silin.
Kuruyunca, bıçağı ve kıyma ızgaralarını kaygan tutmak için yemeklik yağla kaplayın.
Mikser kabına sıcak su ve birkaç damla bulaşık deterjanı koyun, besleme kapağı takılı halde kapağı kapatın, birkaç sefer pulse (darbeli) çalıştırın, cihazı fişten çekin ve kabı durulayın.
Aksesuarların bıçakları çok keskindir, dikkatli tutun ve saklayın.
Hayır, robotun cam aksesuarları dondurma, pişirme ya da sterilize etme kabı olarak kullanılamaz.
Motor ünitesini temizlemeden önce her zaman cihazı fişten çekin. Motor ünitesini hafif nemli bir süngerle silebilirsiniz. Motor ünitesini asla suyun için sokmayın ya da üzerine su dökmeyin.
Hayır, maksimum miktarları ya da tarif tablosunda belirtilen çalışma zamanlarını aşmayın.
İlk kullanımdan önce, cihazınızın aksesuarlarını tüm parçalarını ılık sabunlu suda yıkayın (kullanım kılavuzunuzdaki temizlikle ilgili bölüme bakın). Durulayın ve kurutun.
Motor ünitesini düz, temiz ve kuru bir yüzeye yerleştirin.
Cihazı fişe takın.
Cihaz çalışıyorken kapak her zaman kapalı olmalıdır.
Karıştırma sırasında malzeme eklemek için besleme kapağını kaldırın ve kapaktaki delikten malzemeleri koyun.
Cihazınızda bu özellik varsa, darbeli motor özelliğini kullanarak ezilmiş buz, smoothie ya da buzlu içecekler yapmanıza izin verir.
Hazneye her zaman belirtilen maksimum düzeyi aşmayacak şekilde, katı malzemelerden önce sıvı malzemeleri koyun.
Bu büyük olasılıkla çok fazla yiyecek olduğu ya da parçaların çok büyük veya çok sert olduğu anlamına gelir. Bunu gidermek için, malzemelerin miktarını azaltın ya da biraz sıvı ekleyin.
Cihazın gövdesini temizlemek için, öncelikle fişini çekin, sonra nemli bir bezle silin.
Kabı temizlemek için, sabunlu su ya da bulaşık deterjanı kullanın.
Bazı kaplar bulaşık makinesinde yıkamaya uygundur, kullanım talimatlarına bakın.
En iyi sonucu almak için, işleme başlamadan önce yiyecekler maksimum 2-3 cm'lik küpler halinde kesilmelidir.
Hayır, kabı mikrodalga fırında kullanmayın.
İlk kullanımdan önce, tüm blender aksesuarlarını, çok keskin olan bıçaklarla kendinize zarar vermemeye dikkat ederek sıcak sabunlu suyla yıkamanızı tavsiye ederiz. Kullanımdan önce blender'ın gövdesini yıkamaya gerek yoktur.
Cihaz düz ve sabit bir zemin üzerinde olmayabilir ya da cihaz sabit değildir (ayağı eksik olabilir vb.).
Karıştırılacak malzeme miktarı çok yüksek olabilir, malzeme miktarını azaltın.
Titreme devam ederse, yetkili bir servisle iletişime geçin.
Kapaktan sızma (taşma):
• Malzeme miktarı çok fazla, kullanım talimatlarında belirtilen maksimum doldurma düzeyini aşmayın.
• Kapak doğru şekilde takılmamış, mikser kabının üzerine güvenli şekilde takın.
Kapağın lastiği varsa durumuna bakın, gerekirse değiştirin.
Blender tasının dibinden sızıntı:
• Cihazınızın çıkarılabilir bir bıçak ünitesi yoksa: bıçak ünitenizin üzerindeki lastik hasar görmüş olabilir, yetkili bir serviste kontrol ettirin.
• Cihazınızın çıkarılabilir bir bıçak ünitesi varsa: tasın üzerine doğru şekilde takıldığından emin olun, bıçak ünitesinin bıçağın üzerine doğru şekilde takılmış olması gerekir (Bıçak bloğu ve tasın dibi arasında aralık olmamalıdır).
• Lastiğin bıçak bloüuna doğru takıldığını kontrol edin, lastik takıldığında 3 katının görülür olması gerekir. Başka türlü takılıysa bıçak bloğu tasa sabitlenemez.
•Gerekirse lastiğin durumunu konrol edin.
•Tasın çarpma sonucunda kırık ya da çatlağının olup olmadığını kontrol edin.
Sızma devam ediyorsa, cihazı yetkili bir servise götürün.
Öğütücünüzü temiz tutmak lezzet bakımından en iyi sonuçları almanız için gereklidir. Kahve çekirdeklerinin çoğu yağ içerir ve bu yağ zamanla çekirdeklerin aromasını yoğunlaştırarak kahvenin tadını değiştirebilir. Her kullanımdan sonra öğütülmüş kahve haznesini boşaltın.
Kahve değirmenini temizlemeden önce her zaman cihazı fişten çekin. Kahve değirmenini, elektrik kablosunu veya fişini asla ıslatmayın. Cihazı temizlemek için yıpratıcı deterjanlar veya aşındırıcı bulaşık süngerleri kullanmayın.
Kahve çekirdeklerini serin ve kuru bir yerde saklamanızı öneririz. Bulundukları kap ışık ve hava geçirmez olmalıdır. Oksijen ve nem, öğütüldükten sonra niteliklerini hızla kaybetmeye başlayan kahvenin en büyük düşmanlarıdır. Nem kahvenin tadını ve aromasını değiştirir, kahve bayatlar ve tatsızlaşır. Oksijen ise öğütülmüş kahveyi oksitler ve içeceğe acı bir tat verir.
Bunun cevabı kullandığınız kahve makinesine göre değişir. Espresso için öğütülen kahvenin filtre kahve makinesinde kullanılmak için öğütülenden daha ince olmasının nedeni budur.
Cihazın fişe takılı olduğundan ve kapağın doğru şekilde yerleştirildiğinden emin olun.
Eğer yine de çalışmaya başlamazsa yetkili bir servise danışın.
Kahveyi kullanmadan hemen önce öğütmek aromanın ve tadın korunmasını sağlar.
Bütün haldeki kahve çekirdekleri aylar boyunca saklanabilirler. Ancak kahve öğütüldükten sonra hızla aromasını kaybeder. Öğütülmüş kahve oda sıcaklığında 7 ila 10 gün boyunca saklanabilir. Öğütülmüş kahvenizin aromasını koruyabilmeniz için şunları öneriyoruz: öğütülmüş kahveyi ışık ve hava geçirmez bir kapta, buzdolabında saklayın. Bu şekilde kahvenizin aromasını bir ay boyunca koruyabilirsiniz.
Kahve değirmeninizin bıçağı fabrika yapımı bir bıçak ile donatılmışsa baharat, fındık-fıstık veya tahıl da öğütebilirsiniz. Kahve değirmeniniz değirmen taşı ile çalışıyorsa sadece kahve öğütebilirsiniz.
Cihazı durdurmadan 20 dakikadan fazla çalıştırmayın.
Cihazı kullandıktan hemen sonra yıkayın. Kapak, çanak, sıkma konisi ve filtreleme çanağı sıcak sabunlu suda veya bulaşık makinesinin üst sepetinde yıkanabilir. Motor ünitesini nemli bir süngerle temizleyin.
Damlama tavasını daima su ile dolu tutun (modele bağlıdır). Bu, duman ve alev çıkmasını önleyecek şekilde akan sıvıların ve yağın su içerisinde dağılmasını mümkün kılar.
İlk kullanım sırasında bir miktar duman çıktığını göreceksiniz. Bu normaldir ve uzun süre devam etmez. Duman görmeye devam ediyorsanız ızgaranın düzgün temizlendiğinden emin olun.
Ürünler kolay temizleme için tam olarak parçalarına ayrılabilir. Izgara, pişirme diski ve su haznesi bulaşık makinesinde yıkanabilir. Izgaranın gövdesi her kullanımdan sonra silinmelidir. Asla suya daldırmayın.
Kullanımdan sonra barbekünüzü kapatın ve prizden çıkarın. Temizlemeden önce tamamen soğuyana kadar bekleyin. Izgaralar, sap ve altlık, bir sünger ve bulaşık deterjanıyla silinebilir.
Rezistans temizlenmemelidir. Kirlendiğinde, soğumasını bekleyin ve kuru bir bezle silin.
Hayır, ürün üzerinde asla folyo kullanmamalısınız; "folyoya sarılmış paket" tarzı yemek yapılmasına izin verilmemektedir.
Rüzgarlı bir yerdeyseniz pişirme yüzeyi soğuyabilir ve ızgara işlemi daha uzun sürebilir.
Yemek yapma amacıyla ekleyeceğiniz su, pişirme yüzeyinin altında tüm yağların sıcak bir yüzeyde yanmasını ve duman veya alev oluşturmasını önleyerek döküleceği ve tutulacağı serin bir bölge oluşturacaktır.
Yalnızca ahşap, plastik veya termoplastik mutfak aletlerini kullanın. Metal mutfak aletleri, elektrikli ızgara üzerindeki yapışmaz kaplamaya zarar verebilir.
Izgaranızı temizlemeden önce, cihazın soğuması için yaklaşık 45 dakika bekleyin. Izgara plakaları veya yan tarafta bulunan yemek artıklarını kaldırmak için ahşap veya plastik bir spatula kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Izgarayı ve ızgara bileşenlerini temizlemek için sıcak suyla ıslatılmış bir bez kullanın. Izgarayı suya daldırmayın. Aşındırıcı temizlik ürünleri veya alkol içeren ürünler kullamayın, çünkü bu ürünler cihaza zarar verebilir.
Kireç sökme işlemini düzenli olarak, tercihen her 20 - 40 kullanımda bir ya da suyunuzun çok kireçli olması durumunda daha sık gerçekleştirin.
Kireç sökme işlemi için:
• Piyasada bulabileceğiniz 8°’lik beyaz sirke kullanın:
- Çaydanlığa yarım litre sirke koyun,
- Bir saat boyunca ısıtmadan bekletin.
• Sitrik asit:
- 1/2 litre su ısıtın,
- 25g sitrik asit ekleyin ve 15 dakika boyunca bekletin.
Çaydanlığınızı boşaltın ve 5 ya da 6 defa durulayın. Gerekmesi durumunda işlemi tekrarlayın.
Önerilen yöntemler dışında başka bir kireç çözme yöntemini kesinlikle uygulamayın.
Hayır, yalnızca demlik sepeti bulaşık makinesinde yıkanabilir.
Gevrek waffle'lar için su ve bira, yumuşak waffle'lar için ise süt ve krema kullanın. Bu waffle'lar makineden alındıktan hemen sonra tüketilmelidir.
Plakaları ve makinenin gövdesini bir sünger ve normal bulaşık detejanınızla temizleyebilirsiniz.
• Sert yüzeyli bulaşık süngeri veya aşındırıcı deterjanlar kullanmayın.
• Cihazı ve kordonunu asla suya sokmayın.
Bunun çeşitli nedenleri olabilir:
• Hamurda yeterince yağ olmaması,
• Hamurda çok fazla şeker olması.
Her durumda, waffle pişirmeden önce plakalara az miktarda yağ sürmenizi tavsiye ederiz.
En fazla 5 defa. 5 setten sonra maya yenilenmelidir çünkü zamanla gücünü kaybeder ve yetersiz yoğunlukta bir sonuç verir.
Besin iticisinin koni/kasetteki keskin bıçaklara değmemesi için küçük bir miktar meyve/sebzenin doğranmamış/dilimlenmemiş/rendelenmemiş kalması normaldir.
Bazı besinler doğranmaya/diilimlenmeye/rendelenmeye uygun değildir. Hazırlamak istediğiniz besin için doğru koniyi/kaseti kullandığınızdan, besinin dilimlenmeden/rendelenmeden/doğranmadan önce besleme borusuna doğru yerleştirildiğinden emin olun. Memnun edici sonuçlar alabilmek, malzemenin tutucuda birikmesini ve sıkışmasını önlemek için kullandığınız malzemeler sert ve taze olmalıdır (bilgi, ürün modeline göre değişir).
Doğrayıcı; maydanoz, sarımsak, soğan, ekmek, ceviz vb. doğramak için kullanılabilir.
Kasenin rengi ilk kullanımdan ya da uzun süreli kullanımdan sonra değişebilir. Renk değişimi buhar ve su sebebiyle yaşanır ve Pirinç Pişirme Makinenizin kullanımı üzerinde etkisi olmadığı gibi sağlığınız için de tehlikeli değildir. Kaseyi kullanmaya devam edebilirsiniz.
1 kap pirinç hazırlamak için (2 küçük porsiyon ya da 1 büyük porsiyon), 1 kap beyaz pirince bir buçuk kap su ilave edin. Bazı pirinç tipleri için 1 kap pirinç pişirildiğinde bir miktar pirincin tabana yapışması normaldir.
Kasenin içinde gösterilen 10 kaplık limiti aşmadığınızdan emin olun. Bu seviyenin aşılması durumunda kullanım esnasında taşma olabilir.
Kapak doğru şekilde kapatılmamış, mikrobasınç valfı doğru şekilde yerine oturtulmamış ya da conta hasar görmüş olabilir. Pişirmeyi durdurun, Pirinç Pişirme Makinesinin fişini çekin ve her şeyin doğru şekilde yerine oturduğunu kontrol edin.
Kullanılan pirinç miktarına göre yetersiz ya da fazla su kullanılmış. Lütfen pişirme kılavuzuna göz atın. Homojen bir sonuç almak için pirincin kasenin yüzeyine eşit şekilde yayıldığından emin olun.
Yoğuşma toplayıcısını her kullanımdan sonra boşaltın ve yerine doğru şekilde yerleştirdiğinizden emin olun.
Kılavuzda verilen tarif önerilerini takip edin. Farklı tip pirinçler için farklı su miktarları ve pişirme süreleri söz konusudur.
Sebze ve kabuklu deniz ürünlerini pirince eklemeden önce pişirmenize gerek yoktur. Buhar malzemelerin tümüyle pişmesini sağlar.
Evet, ancak buhar sepeti sığ olduğu (buharlı pişirici kadar derin olmadığı) ve buharın yiyecekler etrafında dolaşmak için belirli bir alana ihtiyacı olduğu için sepeti fazla doldurmayın. Aynı zamanda çiğ et/balık sularının, lezzet verici olmalarına rağmen, pirincin üzerine akmasını istemiyorsanız buhar sepetinin tabanını yağ geçirmez bir pişirme kağıdıyla kaplayabilirsiniz. Sebzeler için bu işlemi yapmanız gerekmez.
Kase doğru şekilde oturtulmamış.
Kasede yeterince su ya da pirinç yok. Pirinci yıkayın ve 20 dakika suda bekletin.
Evet, bu kaseler bulaşık makinesinde yıkanabilir. Ancak kaseyi makineye yerleştirirken iç yüzey kaplamasına zarar vermediğinizden emin olun. Bulaşık makinesinde birçok kez yıkamanın ardından tüm iç yüzeyi bir miktar yağ ile cilalamanızı tavsiye ederiz.
Evet. Lezzet katmak için suya tuz ve baharat ekleyebilirsiniz.
"Anlık çalıştırma" (pulse) fonksiyonunu, en fazla 3 dakikalık süre boyunca her seferinde 2 adet ikinci şok için kullanın.
Blenderi durdurun ve yeniden çalıştırmadan önce 15 dakika duraklatın.
Sıvılar işlenmeden önce oda sıcaklığına kadar soğutulmalıdır. Malzemenin sıcaklığı contanın bozulmasına neden olacağı için sıcak malzemeler hazneye konulmamalıdır.
Hazneye sıcak sıvıların konulması contaların deforme olmasına yol açabilir; çok fazla sıvı kullanımı ve doğru yerleştirilmemiş eksen contası da sızıntı yaratabilir.
Birçok mutfak robotu, hazne veya bıçaklar gibi bulaşık makinesinde yıkanabilen parçalara sahiptir ancak bu genellikle ürüne özgü bir özelliktir. Bu nedenle daha ayrıntılı bilgi için lütfen ilgili cihazın kullanım ve bakım talimatlarını okuyun. Mutfek robotunun motor gövdesi asla bulaşık makinesine konulmamalıdır.
Çırpıcı disk, geleneksel tip çift çırpıcılı mikserden farklı çalışır. Çırpıcı diskte karışım kabın etrafında döndürülür. Çift çırpıcılı mikserde ise hava karışıma daha hızlı bir şekilde hapsedilir ve daha hafif ve pofuduk bir hamur veya harç elde edilir.
Yüksek hızlar, sıvılaştırıcı, doğrayıcı ve rendeleme disklerinde kullanılır; ancak narenciye sıkacağı veya hamur yoğurucu gibi aparatlar daha düşük hızlarda kullanılmalıdır.
Pulse düğmesi, kısa ve anlık maksimum güç ihtiyaçlarında kullanılabilir. Bu fonksiyon, genellikle blender kullanımında yaygındır ve kullanıcı tarafından kontrol edilir, başka bir deyişle, makinenin bu modda ne süre çalışacağını siz belirlersiniz. Özellikle malzemenin gereğinden fazla işlenmesini önlemek için iyi bir sektir. Örneğin bir işlemin sonunda meyveyi bir kek karışımına eklemek veya yumuşak meyveyi yoğurda karıştırmak (smoothie) için kullanılabilir.
Tüm güvenlik kilitlerinin doğru şekilde kapatıldığından emin olun. Mutfak robotlarının çalışması için hazne ve kapaklar doğru bir şekilde kapatılmış olmalıdır. Bu, bıçaklar açıktayken çalışmalarını önleyen bir güvenlik özelliğidir. Hazne ve kapak doğru bir şekilde kapatıldığında, üzerlerindeki işaretler aynı hizaya gelir.
Paslanmaz çelik bıçaklar şu amaçlar için kullanılır: karıştırma, harmanlama, püreleme, ekmek kırıntısı yapma, harçlar, pasta ve kekler. Blender aparatı sadece sıvıları pürelemek için, örn. çorbalar, meyveli sütler vs. veya yumuşak meyveleri veya pişmiş sebzeleri ve meyveleri pürelemek için kullanılır. Blender, et kıymak için veya ağır hamur ve pasta ürünleri için kullanılmamalıdır.
Mutfak robotu, mutfakta gıda hazırlamak için yapmanız gereken işlemlerin olabildiğince fazlasını daha hızlı ve daha az zahmetli bir şekilde yapmayı hedefleyen bir cihazdır. Mutfak robotunun başlıca fonksiyonları doğramak, rendelemek ve karıştırmaktır. Neredeyse piyasadaki tüm mutfak robotları bir tür doğrama ve dilimleme fonksiyonuna sahiptir.
Mutfak cihazı, mutfak robotundan farklı çalışır. Karıştırma aparatları yukarıdan gelen bir kol üzerinden malzemenin içine daldırılır. Oysa mutfak robotunda karıştırma aparatları malzemenin altından çalışır. Mutfak cihazı öncelikle hamur ve kek karışımları hazırlamak için kullanılır. Mutfak robotu da bu işleri yapar ancak bu konuda mutfak cihazı kadar verimli değildir. Kek ve pasta yapmayı planlıyorsanız, bunları ne kadar sıklıkla yapacağınızı düşünmelisiniz. Bu sizin için sık yürüteceğiniz bir iş ise, mutfak cihazı sizin için daha iyi bir seçenek olabilir. Ancak mutfak robotunun mutfak cihazına göre çok daha az yer kaplayan bir cihaz olduğu da göz önünde bulundurulması gereken bir faktördür.
Uzun pişirme süreli tarifler için su haznesini pişirme esnasında yeniden doldurmanız gerekir. Su haznesini kullanım esnasında doldurmak için kapak ve buhar sepetini kaldırırken fırın eldivenleri kullanmalısınız. Su toplayıcıyı dikkatle çıkararak boşaltın, ardından da su haznesini işlem görmemiş soğuk musluk suyuyla doldurun.
[Kontrol 1] Suyu doğru yere mi koydunuz?
Lütfen suyu ortadaki gri parçaya sahip su haznesine (ısıtıcı) koyun.
[Kontrol 2] Su haznesine yeterince su koydunuz mu?
Su haznesinde yeterince su yoksa buhar üretmeyecektir. Kısa süreliğine pişiriyor olsanız bile suyun en azından ısıtıcı üzerine çıkmasını sağlamalısınız (gri parça). Yeterince su koyduysanız bile, buhar vermeden önce bir süre beklemek gerekecektir.
[Kontrol 3] Isıtıcı (gri parça) kirli mi?
Isıtıcıda sudan kalan mineral kalıntıları varsa ısıyı doğru iletmeyebilir ve buhar oluşmayabilir. Isıtıcının rengi değişirse (kahverengi, siyah ve beyaz) veya yüzey soyulursa ısıtıcıya bakım yapılması gerekir. Lütfen kireç sökme işlemi uygulayın.
Doğru çalışıyor. Turbo halka ısıtıcıyı çevreler, böylece içindeki su etkili bir biçimde ısınır. Yüzeye bitişik olmayacak şekilde tasarlanmıştır ve boşluğun arasından gelen su buhar üretmek için kullanılır. Lütfen turbo halkanın, çentik aşağı bakacak şekilde doğru yönlendirildiğinden emin olun.
Isıtıcının yüzeyi soyulmuyor. Muhtemelen ısıtıcının yüzeyine yapışan bir filmdir. Kireç sökme işlemi gerçekleştirin.
Tek ya da iki katın kullanımı pişirme süresinde bir değişiklik yaratmaz. Buharın ikinci kata ulaşabileceğinden emin olmak için lütfen ilk katı çok fazla doldurmayın.
Pirinç kasesine pirinç ve su koyun.
Kaseyi buhar sepetine ya da en büyük kaseye yerleştirin ve pişirmeye başlayın.
Izgaraları her zaman üzerinde durması gereken damlama tepsileri dışında, tüm hazneler çıkarılabilen ızgaralara sahiptir.
Izgaraları çıkararak iri yiyeceklerin (bütün tavuk, enginar, ıstakoz, karnabahar, brokoli vb.) pişirilmesi için pişirme bölgesini genişletirsiniz.
Izgaraları yerine yerleştirmek için:
• Izgarayı doğru tarafta tutun (klips aşağı dönük olarak).
• Izgarayı haznenin içine yerleştirin.
• Hazneyi takmak için klips bölgesine bastırın.
Izgarayı çıkarmak için, ızgaranın üstüne bastırın.
Evet, fıçıdan çıkan ilk bardak özellikle köpük içerir, bu atılabilir. Bununla birlikte, sonraki bardaklardaki köpük miktarı aynıysa fıçının yeterince soğuk olmama ihtimali vardır.
the-sub.com (2 litrelik fıçılar için) ve beertender.com (4 ve 5 litrelik fıçılar için) adreslerinde bulunan fıçılar makinelerimizle uyumludur.
Makine çalışıyor ve fıçı soğumakta.
Hafif buğulanma normaldir; bu sıcaklık farkıyla bağlantılıdır.
Fıçıları değiştirirken buzdolabı yuvasını iyice kurulayın.
EVET, musluk takılmış 4 ve 5 litrelik fıçılar, ağzı kapandıktan sonra 30 güne kadar buzdolabınızda saklanmalıdır. Musluk takılmış 2 litrelik fıçılar buzdolabında saklanmamalıdır.
"Uyumlu BeerTender" fıçınızı (musluk takılmamış), fıçının kenarındaki son kullanım tarihinde belirtilen ayın sonuna kadar oda sıcaklığında saklayabilirsiniz. Musluğu takıldığında fıçı, 5 ile 8 derece arasında bir sıcaklıkta 30 gün saklanabilir.
Hayır, yalnızca B95 modelinde 2, 4 veya 6°C şeklinde üç adet sıcaklık ayarı mevcuttur.
Temizlemeden önce ürünü fişten çekin ve hem içini hem de dışını yumuşak bir bezle veya süngerle temizleyin.
Toplama tankını her kullanımdan sonra sıcak, sabunlu suyla temizleyin.
Ürünü suya daldırmayın.
Sert deterjanların kullanılması sisteminize zarar verebilir.
Bu tamamen normal.
Ürün, biranızı tamamen soğuk tutmak için sıcaklığı ayarlayacaktır.
Bu işlemde ses çıkarır.
İki şekilde yapabilirsiniz:
•Bira dağıtıcısında (fıçı ve dağıtıcı 20 °C oda sıcaklığındaysa 4 veya 5 litrelik bir fıçının 4 °C'ye soğutulması 15 saat ve 2 litrelik bir fıçının 2°C'ye soğutulması 10 saat alır)
• veya buzdolabında (buzdolabının soğutma kapasitesine ve fıçı boyutuna bağlı olarak 8 ile 12 saat arasında).
Kap çok sıcak olabilir.
Soğumaya bırakın ve istenilen tarifi yeniden yapmayı deneyin.
Karıştırıcı da tıkanmış olabilir : çıkarın, temizleyin ve yeniden yerine takın.
Hayır, bu cihaz süt baslı tariflere özeldir (cappuccino, café latte, sıcak süt). Yanlık kullanım garantiyi geçersiz kılar.
Süt miktarının istenilen tarif için uygun olup olmadığını kontrol edin;
• 1. kategori : cappuccino
• 2. kategori : café latte
• 3. kategori : sıcak süt
Pervanenin karıştırmak için doğru konumlandırıldığından ve tıkalı olmadığından emin olun.
• Yanlış konumlandırıldıysa yerine geri getirin.
• Tıkanmışsa temizleyin
ve sorun hala devam ederse Yetkili Servis Merkezini ziyaret edin.
İlk kullanımdan önce çıkarılabilir parçaları yıkamanızı tavsiye ederiz.
Hijyenik olması için, her kullanımdan sonra kapağı, kızak oluğunu ve oluğu çıkarıp her parçayı iyice temizlemeniz önerilir.
Temizliği kolaylaştırmak için (ön temizlik), leğeni boşalttıktan sonra çırpma telini kasenin içine koyun, 0,7 litre (24 ons) su ve birkaç damla bulaşık deterjanı dökün, kapağı buhar düzenleme tıpası ile kapatın ve cihazı şu şekilde programlayın: Hız 7/100°C (212°F)/3 dk.
“Start” (Başlat) düğmesine basın.
Cihaz sıcak tutma moduna geçtiğinde (bip sesi), kapatın ve temizlik işlemini lavaboda tamamlayın.
(Bu 4 aksesuar için geçerlidir).
Cihazı hava girişine (ocak davlumbazına ya da aspiratöre) mümkün olduğu kadar yakın koymayı deneyin.
DİKKAT: Bir ısı kaynağının üzerine koymayın.
Evet, bazı programlar karışımı sıcak tutma aşamasıyla devam ederler (amaç: malzemeyi korumak, kabuk tutmasını ya da tankın dibine yapışmasını önlemek).
Cuisine Companion ile yumurta akı çırpmak için, kapağı tıpasız ve çırpma teli aparatıyla kullanmalısınız.
Ayrıca, kasenin katı veya sıvı yağ kalıntısı olmayacak şekilde tamamen temiz olması da önemlidir.
DİKKAT: 7. hız düzeyini aşmayın.
Buhar sepetini kullanabilirsiniz.
Keskin bıçağı kabın içine koyun, tarife göre malzemeleri ekleyin (havuç, patates, soğan vb.), sepeti yerleştirin, dipteki sebzelerin çok sıkışmadığından emin olun, parçacıklı tutmak istediğiniz malzemeleri (pastırma, sosis, bezelye vb.) ekleyin, azami düzeyi aşmadan hepsini kapatın.
Sorbeyi yapmadan önce tankı soğutabilirsiniz, bunun için yoğurma/öğütme bıçağı ile 10 tane buz küpünü "pulse" (darbeli) modda parçalayın, kabı boşaltın, iyice silin ve hemen sorbeyi yapın.
Buharda pişirme programında omlet, kaygana, balık, beyaz et vb. yemekler yapmak için sepetin alt ve iç duvarlarını fırın kağıdı ile kaplayabilirsiniz.
Ekstra ince koni kullanarak çok sert malzeme, örn. parmesan peyniri işlenmesi durumunda bu normaldir.
Sorunu gidermek için cihazı kapatın ve soğumasını bekleyin. Ardından pişirme plakasını doğru şekilde yerleştirin.
• Pişirmeye ön ısıtma tamamlanmadan önce mi başladınız?
Sorunu gidermek için: programı kapatın, yiyecekleri kaldırın, cihazı tümüyle kapatın.
Cihazı yeniden çalıştırın, bir program seçerek onaylayın ve yiyecekleri yerleştirmeden önce ön ısıtmanın tamamlanmasını bekleyin.
• Ön ısıtma yapmadan plakalar arasında yiyecek pişirmeye mi başladınız?
Sorunu gidermek için: programı kapatın, yiyecekleri kaldırın, cihazı tümüyle kapatın.
Cihazı yeniden çalıştırın, bir program seçerek onaylayın ve yiyecekleri yerleştirmeden önce ön ısıtmanın tamamlanmasını bekleyin.
• Eğer bu önerilere rağmen sorun devam ederse cihazının tamir edilmesi gerekiyor olabilir.
Eğer cihazı 2 pişirme evresi arasında açık bırakırsanız güvenlik moduna geçecek ve yeniden başlatılması gerekecektir.
En iyi sonuçlar için cihazı iki pişirme evresi arasında 1 dakikadan uzun süre açık bırakmayın. Yeniden başlatmak için cihazı fişten çekerek 2-3 dakika bekleyin. Ardından pişirmeye en baştan başlayın.
Cihaz yiyecekler ızgara plakalarına yerleştirilirken tamamen açılmamış.
Çözümler: Cihazın yeni bir pişirme döngüsüne başladığını tespit edebilmesi için cihaz her döngüden önce tümüyle açılmalıdır. Aksi takdirde pişirme döngüsü başlamayacaktır. Izgarayı tümüyle açın, ardından kapatarak OK düğmesine basın.
Sıcaklık 250°C civarındadır.
Hayır, pişirme sensörleri manuel modda aktif olmadıkları için bu ayarları kullanamazsınız.
Hayır. İlk partiyi tamamladığınızda cihazı sonuna kadar açarak pişen gıdaları alın. Ardından ızgaranın kapağını kapatın ve OK düğmesine basın. Cihazı kapatmanız gerekli değildir. Gösterge ışığı yeniden yandığında istediğiniz modu seçin. Ön ısıtma safhası plakalar halen sıcak olduğu için çok daha kısa sürecektir. Optigrill ikaz sesi verdiğinde ızgarayı yeniden açın ve ikinci partiyi yerleştirerek normal şekilde devam edin.
Bu durum manuel modu kullandığınızı gösterir. Pişirdiğiniz gıdayı tüm pişirme süreci boyunca sizin kontrol etmeniz gerekir. Eğer belirli bir pişirme modu başlatmak isterseniz diğer modlar arasından seçim yapın ve başlatmak için OK düğmesine basın.